Jubileumwedstrijd

Geschiedenis
Hoe zag de jubileum wedstrijd eruit?

Gæðingakeppni

Op de lange baan zal een Gæðingakeppni worden georganiseerd. De A (vijfgangen) en de B (viergangen) flokkur. Deze proef zal worden gejureerd maar telt niet voor officiële punten. Toegankelijk voor iedereen dus, en toch een serieuze feedback krijgen. *Bij veel deelname zal er op prestatie klasse of leeftijd gereden worden.* Wil je weten hoe je een Gæðingakeppni rijd? Kijk dan dit onderstaande filmpje! Of vraag het aan een van onze organisatoren.
P4098349
1994_Wedstrijden Zuid Hulten_7

Cross

Om de dag goed te starten zal er in het bos een cross plaatsvinden. Momenteel wordt het oude parcours weer in ere hersteld. Wist je dat de cross voor het laatste georganiseerd werd in … . Om de veiligheid te waarborgen wordt deze proef niet beoordeeld op tijd. Ook zullen wij er voor zorgen dat het parcours goed begaanbaar is en de hindernissen veilig zijn. Het netjes rijden in en in de juiste gangen de passages doorgaan zal wel worden beoordeeld. En natuurlijk houden we jullie niet tegen om nog even een eindsprint te nemen! Wie zou er dit jaar de crosstitel op zijn naam krijgen?

Ringsteken

Een proef die je niet veel meer ziet. Zeker niet meer bij de IJslanders. Hoe leuk is het dan als juist deze proef op de jubileumwedstrijd weer aan bod komt? De vakkundigheid van de ruiter met zijn/haar paard wordt wel degelijk op de proef gesteld. De proef zal worden gereden op de ovaalbaan met tijdwaarneming en natuurlijk tellen de meeste ringen. Traditioneel gezien wordt deze wedstrijd zonder zadel verreden, zijn de paarden goed verzorgd en draagt de ruiter een IJslandse trui. Maar voor deze editie kiezen we voor de variant met zadel, en met het hopelijk zonnige weer hebben we de IJslandse trui ook niet nodig. Weet jij al wie de meeste ringen weet te bemachtigen?
2019 weekcursus Caraïben
2009-11-21_Schriktraining_075

Behendigheid

Even weer een heel andere discipline die we ook graag aan bod willen laten komen. Een hindernisparcours waar jij en je paard samen doorheen moeten komen vergt kundigheid en vertrouwen. De verschillende obstakels worden hieronder al even genoemd zodat jullie thuis alvast kunnen oefenen. De jury zal beoordelen welke combinatie de hindernissen het beste doorkomt (dus niet het snelste). Wie heeft er het alle stoerste paard en weet alle obstakels te overwinnen? Obstakels kunnen bijvoorbeeld zijn:
  • Over een zeil heen lopen.
  • Hek open en dicht doen.
  • Slalom met 1 hand aan de teugels, een beker water in de andere hand.
  • Grote bal naar de overkant rollen.
  • Koekhappen te paard.
  • Door een poort van slierten heen rijden.

Dressuur

Een goude oude is ook terug van weggeweest. Een van de belangrijkste dingen van het paardrijden: het stuur, balans en beweeglijkheid. Ook de basis voor een goede tolt. Er zal een B en een L klasse worden uitgeschreven. Als je je inschrijft voor deze proef zal hij je worden toegezonden om te kunnen oefenen. Let wel op! De proef in de klasse L zal galop bevatten. De proeven zullen worden gereden op het midden van de ovaalbaan, dus op gras.
1989 Carla Frodi Dressuur
P7170875

Meergangenproef

De proef waar altijd de meeste deelnemers in te vinden waren, dat is toch een rede om deze weer eens terug te laten komen. Een proef waar je maar 3 gangen voor nodig hebt, want de slechtste (of niet aanwezige) vervalt toch. Hoe fijn is dat? Paard zonder draf? Geen probleem! Ook met drie goede gangen kan je deze proef dus winnen!
Mocht je nu moeite hebben met een van deze gangen dan rijd je in een andere gang in vergelijkbaar tempo mee met de rest tot het belsignaal gaat voor de volgende gang.

Er zijn in deze proef 2 mogelijkheden.

De V5
Deze proef rijden we als een V5. Oftewel als volgt: tölt, draf, stap, galop.

De F3
Deze proef word net als een F3 verreden. Oftewel als volgt: tölt, draf, stap, galop en als laatste de telgang. Een opmerking hierbij is dat de telgang hierbij niet komt te vervallen.

Paar rijden of Handpaardrijden

Misschien wel de leukste van de dag! Een proef waarbij je met 2 paarden een combinatie van een dressuurproef/meergangenproef zal laten zien. Jullie zorgen zelf voor de aankleding (van jezelf en paard) en je eigen muziek. Het mooiste duo wint! Bij mooi hoort natuurlijk ook dat je de proef netjes doorkomt. Geen duo ruiter? Je mag de proef ook starten met een handpaard. Je zult laten zien dat je beschikt over de vaardigheden om twee paarden te besturen terwijl je er 1 daarvan rijdt. De proef zal worden toegezonden als je je hebt ingeschreven. Ben jij al handig genoeg om door deze proef heen te sturen?
1977 wedstrijden zuid handpaardrijden
2020 weekcursus

BBQ en kampvuur

BBQ en kampvuur Na een dag vol activiteiten hebben we natuurlijk wel een hapje en een drankje verdient. Alle deelnemers en publiek zijn van harte welkom om aan te sluiten bij een heerlijke maaltijd, uiteraard goed verzorgd zoals men dit op de Breidablik gewend is. Met een volle buik kun je daarna aanschuiven aan het kampvuur waar wij de mooie herrineringen van ruim 50 jaar Breidablik met elkaar mogen delen. En, toevallig nog mensen die op dat moment nog even mee willen doen aan het NK IJslands achteruitlopen?

Heb je vragen of opmerkingen? Bel of mail gerust.

Graag zien we jullie dan!