Intersection 81

De geschiedenis

Het eerste hengstveulen dat bij de familie van Nunen thuis werd geboren noemden zij Baldur, naar de Oud-IJslandse god van de schoonheid. In de IJslandse mythologie heette Baldurs paleis Breidablik: ‘plaats met een weids uitzicht’. Ook het huis aan de Gilzerbaan in Tilburg beschikte over een weids uitzicht en daarom werd voor de naam Breidablik gekozen.

In 1971 begon de familie van Nunen met twee IJslandse paarden. In de daaropvolgende jaren groeide dat aantal naar dertig en kwam daar ook nog een kudde van vijftig schapen bij. Alle kinderen Van Nunen reden paard en Carla was duidelijk de fanatiekste. Met haar wedstrijdpaard Frodi behaalde ze in 1987 de eerste plaats bij de cross op de Europese kampioenschappen.
Intersection 82
Intersection 83

In 1991 werd de huidige locatie in Oirschot
betrokken. Er is hard gewerkt om de locatie te
optimaliseren voor het gebruik als stoeterij. Zo zijn er nu een telgangbaan, een trainingsmolen, een
overdekte longeerkraal en twee ovaalbanen. In de
loop van de jaren is de veestapel gegroeid naar ruim
zeventig paarden.

De Breidablik fungeert ook als dekstation voor verschillende hengsten. In het verleden waren dit bijvoorbeeld Byr vom Schloss Neubron, Skuggi van het Staelenhof en Trur frá Wetsinge.
Inmiddels is stoeterij de Breidablik van familiebedrijf uitgegroeid tot een professioneel IJslanderbedrijf. De Breidablik is bovenal een plaats waar iedereen welkom is, met of zonder eigen paard.

2015 Inda met Meara
Geschiedenis

In 2005 behaalde Carla de A-licentie trainer/instructeur van het NSIJP. Ze behoorde daarmee in Nederland bij de eerste lichting instructeurs die deze licentie kreeg. Het geven van instructie en het trainen van paarden zijn dan ook twee belangrijke facetten van stoeterij de Breidablik.
Vanwege haar brede belangstelling werk Carla daarnaast ook als fysiotherapeut. In het verlengde daarvan heeft ze een opleiding tot dierenosteopaat gevolgd.

Een volgende mijlpaal vond plaats in 2007 toen de Wereldkampioenschappen IJslandse paarden in Oirschot werd gehouden. Maar liefst 30.000 dagbezoekers bezochten de Breidablik in de week van de WK.
In 2017 werd het WK nogmaals op de Breidablik gehouden. Ruiters en 45.000 dagbezoekers maakten de wedstrijden en alles er omheen tot een groot succes.

De Breidablik